Thursday, 12 April 2012

Akak JPJ

Semalam aku ada pergi ke JPJ pasal nak buat lesen lori. Eh, aku buat lawak aje. Sebenarnya aku nak full kan lesen lah. Lawak kan? Lol, lol, lol. Kat pejabat JPJ tu ada sorang akak. Aku taktaw apa nama beliau, jadi biarlah aku namakan beliau sebagai akak JPJ sahaja. Dah amek nombor giliran aku terus duduk, sambil mata melilau-lilau carik makwe-makwe yang sedap untuk dijadikan santapan mata. Adalah amoi pakai seluar pendek yang tengok dari jauh macam tak pakai seluar pun. 


Dah sampai turn aku, aku pergi kat kaunter nombor 1. Aku kasi salam kuat-kuat kat akak JPJ. Akak JPJ terus je amek I.C ngan gambo aku tanpa mempedulikan salam aku. Bila dah setel sume, aku cakap terima kasih kat akak JPJ. Pun beliau buat taktaw jugak. Selama aku hidup ni, taktaw lah pulak bila kerja sebagai kerani JPJ ni perkataan 'Waalaikumussalam' dan 'sama-sama' tak boleh disebut. Isu ni aku nak bawak ke Parlimen untuk jadi bahan gaduh menteri-menteri. 

4 comments:

El said...

bawak ke parlimen. kah kah

Terbelog said...

pekak kot

nizamsani said...

tahniah kerana lesen dah penuh.

LiNda said...

bawak je ke parlimen, tak pun report je kat Karam singh walia...:)