Monday, 27 February 2012

Peribahasa Tipu

"Sameon Abidin, kite salah jalan ni!", jerit Tarmizi Saat. Lantas beliau sedaya upaya mengundurkan perahunya. Arusnya deras, mereka berdua gigih berusaha. Sungai itu telah banyak menenggelamkan manusia. Takut, gelisah, semuanya di dalam kepala mereka.


Tiba-tiba, muncul seekor buaya sepanjang lori yang selalu bawak durian. Sameon dan Tarmizi pun mati kena makan ngan buaya. Sebelum mati, mereka sering percaya bahawa terlajak perahu itu boleh diundur. Ternyata cikgu BM mereka menipu sahaja. Habis.

15 comments:

LiNda said...

ala..dah lame tak update, sekali update pendek je..tak sempurna hidup tanpe karim gonjol...adoiiyaii

Anonymous said...

Tak lawak ah sial..... Babi punya blog.... Takde idea ah tu.... Lagi best melancap.....

Faiz Tapit said...

aku taw la ni hazmi. kah3

EG said...

Kah3.

chiah_ismile said...

apaaaaa!mati dimkn buaya..

Anonymous said...

dah2...brhenti gelak semua...kah3

Anonymous said...

ahhhhhh cilaka! update r panjang2 sket woit!!!!!!!!!!

Anonymous said...

ahhhhhh cilaka! update r panjang2 sket woit!!!!!!!!!!

Cik Cakula Cemekut Cekelat said...

kuang ajo punye cite...chit..

Siti Mashitah Saidin said...

hahahaha. sakit perot aku!

Pejah Melow said...

haha! kami mahu lagi!

Rakan Blog said...

kalo lukis pic ok gak ...hehehe

p/s:


8 SEBAB kenapa kita kena join RakanBlog....
SEBAB KE 4- Rakanblog.com membuatkan para bloggers rileks...tak payah pening2 nak post link kat page-page fb..yg mana admin2nyer strict..itu tak boleh..ini tak boleh....apaa punn tak boleyyy... ..padahal kebarangkalian utk orang klik tu 0.001% je...hehehehehehe...so bloggers boleh fokus utk buat entry yang terbaeekkkk.....bila entry kita terbaeek...readers yang akan pomot utk kita...dan byk Like laaa.....
Lagi 7 SEBAB lagi boleh tanya kat uncle google..>>8 sebab kenapa kena join Rakan Blog

El-Janna said...

peribhs mcm ni pun ada^^

Amirul Afika said...
This comment has been removed by the author.
Cheyah said...

nak lagi! update! update! haha.