Friday, 19 August 2011

Double Standard

Bila online, kalau tak update blog, aku mesti bukak pesbuk. Mesti. Maksud bukak tu ialah log in dan bukannya aku pergi kopak pesbuk tu sampai jahanam. Bila bukak pesbuk tu, mende pertama aku jumpa biasanya ialah luahan hati dan perasaan sang gadis, tak kurang juga dari sang jejaka. Ini lah trend masa kini remaja yang ada pesbuk. Dahulunya, mungkin khidmat kaunselor diperlukan, sekarang dah tak payah. Cuma, nyatakan sahaja permasalahan anda di status dan tunggu beberapa minit untuk respon friend anda.


Tapi, cara ini sebenarnya sesuai dan afdhal bagi gadis-gadis cantik manis sahaja. Double standard? No, this is normality, this is so normal. If you have the face, you have it all, right?    

8 comments:

Ayeem Jemain said...

have the face eh? dairek translesyen marey haha

chiah_ismile said...

sungguh2..!reality idup kot!

mira farhanah said...

huu betul2 itu perkara biasa kat pesbuk.
have-the-face punya status: :(
100+ org like

miera azzudin said...

sangat setuju dengan entry ini...

Yasmin Khairani said...

sounds right. gadis tak cantek manes takde laa motivasinye. tah pape.

Yasmin Khairani said...

kalau yg cantek manes jea laa kan...? pfft. -.-''

Cik Mon Kiera said...

macam saye hee.

Diyana Nordin said...

thats true!! kadg2 tengok just tulis kat status 'hye' je pon berjuta2 yg like...padahal tulis hye je pon..