Friday, 24 June 2011

Melihat Bola

Semalam aku pergi melihat bola, Malaysia lawan Lubnan kat kedai mamak. Suasana hingar bingar, orang sangat ramai. Baik lelaki, baik perempuan. Yang tak baiknya, hisap shisha ramai-ramai. Aku duduk kat meja paling tepi sekali, dengan kata lainnya, kalau ada budak baru dapat lesen lalu situ, memang aku lah orang pertama mati dulu. Masa aku sampai situ Malaysia dah gol 2 bijik dah. Lepas tu, game boring nak mampos sampai tahap nak makan roti canai 2 keping pun tak lalu dah. 


Bila dah boring tu, aku pergi tengok benda lain. Serius lagi best dari bola. Sekali tengok memang mata tu tak kelip-kelip dah. Lama gila aku tenung, maklumlah, aku ni rabun malam sikit. 


Dah lama sikit tu, akhirnya dapat jugak aku buat keputusan, memang sah awek depan aku tu pakai coli kaler biru.

2 comments:

Anonymous said...

itu aje yg ko tawu...seb baik ko xtgok suar kecik dier skali.ahah!

buDAK keCIK said...

bengom! ak dh taw taktik korang.

nnti kalu ak nk lepak kedai mamak tyme camtu, ak kna pakai sweater kaler hitam tambah bra lutsinar. eh, ade ek?

mmg konpem laki spesies ko xdpt tgk bra ak kaler apa. keh3